Het reinigen van je huid

Waarom reinigen en hoe vaak reinig ik mijn huid?

Het is belangrijk om de huid goed te reinigen, zodat de huid beter de werkzame stoffen kunnen opnemen die in serums/crèmes zitten. Je reinigt je huid 2x per dag zowel ’s ochtends als ’s avonds. ’s ochtends verwijder je alle afvalstoffen die de huid ’s nachts heeft geproduceerd en zoals je al hebt gelezen zorgt het er voor dat de crèmes beter worden opgenomen. Waarom ook nog een keer ’s avonds reinigen zal je dan denken. Overdag heb je misschien make up aangebracht, je bent onderweg voor je werk of je bent buiten geweest. Alle invloeden van buitenaf zorgen voor vuil op de huid, daarom is het belangrijk om juist ook ’s avonds al het vuil te verwijderen en op een schone huid je crème aan te brengen. Je kan het vergelijken met je tandenpoetsen dat doe je ook 2x per dag.

Hydrofiele reiniging, WAT IS DAT?

Een reiniging hoeft niet ingewikkeld te zijn. Binnen de hannah producten zijn er twee verschillende reinigingsproducten: Cleansing Milk en Cleansing Oil. Beide producten zijn hydrofiel. “Hydrofiel, wat is dat?” hoor ik je denken. Dit betekent dat het met water vermengbaar is. Heel handig, want hier hoeven geen watjes aan te pas te komen.

Hoe gebruik ik mijn reiniging?

Ter grootte van een 2 euro munt doe je wat milk of olie in je hand, je verdeelt het over twee handen en op een droog gezicht breng je het aan. Vergeet niet je hals en decolleté mee te nemen ook deze delen van de huid horen bij je reinigingsritueel.
Vervolgens maak je je handen goed nat en meng je het water met de milk of olie op je gezicht. Het zorgt er voor dat de reiniging zich bind met de afvalstoffen. Daarna spoel je met een plons water of een microwave (verwarmde doek uit de magnetron) de reiniging van je gezicht hals en decolleté af. Je kunt het dus zowel onder de douche als bij de wasbak gebruiken! Hoe makkelijk is dat!

WELKE REINIGING IS HET MEEST GESCHIKT VOOR JOUW HUID?

De Cleansing Milk is o.a. op basis van avocado. Dit ingrediënt werkt verzachtend, hydraterend en ook herstellend op de zuurgraad van je huid. Wanneer je zuurgraad uit balans is en/of je een vochtarme huid hebt is de Cleansing Milk het meest geschikt voor jouw huid.

Of de Cleansing Oil deze komt uit de groene lijn van hannah en is o.a. op basis van Dermofeel. Een ingrediënt dat zorgt voor een hoge verdraagzaamheid van de huid (ook rondom de ogen), waardoor zelfs de meest gevoelige huid intensief gereinigd kan worden. Heb je dus een gevoelige huid dan is de olie een goede keuze. De olie is ook geschikt voor een vette huid of een acne huid. Gebruik je Waterproof make-up dan is de olie ook erg geschikt!